Előbb csináld azt, ami szükséges, utána azt, ami lehetséges, és máris azt fogod csinálni, ami lehetetlen.
(Assisi Szent Ferenc)
Mostanában nagyon sokszor készítek megint friss házi savósajtot - vagy indiai nevén panírt. Ez most egy medvehagymás változat lett, a múltkor készített olajamat tettem bele.
Valójában rém egyszerű: a medvehagymát vágjuk apróra, aztán mikor a kész sajt alatt elzártuk a lángot is már, akkor keverjük bele az aprított zöldfűszert, valamint 3 teáskanál sót. Nem elírás, alig érződik a kész sajton. Vagy: készítsük el szokásosan a panírt, és mikor már a gézben van a sajt, akkor ízesítsük ízlés szerint sóval és keverjük hozzá az aprított medvehagymát. Ha ez utóbbi megoldást választjuk, sokkal-sokkal kevesebb só kell bele!
Csak teljes, magas zsírtartalmú házi tejből készítsük! Lehet tehéntej, vagy akár kecsketej - abból is nagyon finom.
.
7 megjegyzés:
Felkeltetted az érdeklődésem a panír után, annyira guszta, ki kell ezek után próbáljam:)).
És már akkor elhatároztam, hogy én is készítek! De most már tényleg meg kell csinálnom, olyan jól néz ki!
Kiskukta, csak bátran! Én már jobban szeretem, mint a bolti sajtokat.
Whise lady, köszi szépen! :) ami késik, nem múla... :)
Ilyen szépet is ritkán látni. :)
Nagyon finomnak tűnik, én is kipróbálom, bár félek az ilyenektől mindig. Bár csak ne szeretném úgy a sajtot... :)
Raindrop, tényleg egyszerű elkészíteni. És ha tartasz tőle, először - ha javasolhatom - natúran készítsd el.
De szép! "én a pacsirták hajnali énekében heverészek"
Köszi:)
Bocsánat, az előző bejegyzéshez akartam írni:)
Megjegyzés küldése