2010. április 10., szombat

Medvehagymás friss házi savósajt

.

Előbb csináld azt, ami szükséges, utána azt, ami lehetséges, és máris azt fogod csinálni, ami lehetetlen.

(Assisi Szent Ferenc)




Mostanában nagyon sokszor készítek megint friss házi savósajtot - vagy indiai nevén panírt. Ez most egy medvehagymás változat lett, a múltkor készített olajamat tettem bele.

Valójában rém egyszerű: a medvehagymát vágjuk apróra, aztán mikor a kész sajt alatt elzártuk a lángot is már, akkor keverjük bele az aprított zöldfűszert, valamint 3 teáskanál sót. Nem elírás, alig érződik a kész sajton. Vagy: készítsük el szokásosan a panírt, és mikor már a gézben van a sajt, akkor ízesítsük ízlés szerint sóval és keverjük hozzá az aprított medvehagymát. Ha ez utóbbi megoldást választjuk, sokkal-sokkal kevesebb só kell bele!
Csak teljes, magas zsírtartalmú házi tejből készítsük! Lehet tehéntej, vagy akár kecsketej - abból is nagyon finom.


.

7 megjegyzés:

Kiskukta írta...

Felkeltetted az érdeklődésem a panír után, annyira guszta, ki kell ezek után próbáljam:)).

Wise Lady írta...

És már akkor elhatároztam, hogy én is készítek! De most már tényleg meg kell csinálnom, olyan jól néz ki!

duende írta...

Kiskukta, csak bátran! Én már jobban szeretem, mint a bolti sajtokat.

Whise lady, köszi szépen! :) ami késik, nem múla... :)

Raindrop írta...

Ilyen szépet is ritkán látni. :)
Nagyon finomnak tűnik, én is kipróbálom, bár félek az ilyenektől mindig. Bár csak ne szeretném úgy a sajtot... :)

duende írta...

Raindrop, tényleg egyszerű elkészíteni. És ha tartasz tőle, először - ha javasolhatom - natúran készítsd el.

Lívia írta...

De szép! "én a pacsirták hajnali énekében heverészek"
Köszi:)

Lívia írta...

Bocsánat, az előző bejegyzéshez akartam írni:)