Savanyú tojásleves


A napjainkat nem túlélni kell.

Hanem megélni.





Ez az egyik kedvenc levesem. Anyu így főzte, és imádtam, most is szeretem. Végtelenül egyszerű, és igazi quick & easy fogás.

Hozzávalók 4 főre:
1 púposkás evőkanál zsír (felolvadva olyan 2 evőkanálnyi),
2 evőkanál liszt (4 dkg),
1 kisebb fej vöröshagyma (8-10 dkg),
2 db babérlevél,
1 púpos teáskanál pirospaprika,
1 és 1/2 csapott teáskanál só (kb.),
2-3 teáskanál 10%-os ecet (ízlés szerint, ki mennyire savanyún szereti, kóstoljunk),
4 db tojás
1,5 liter víz.

A vöröshagymát nagyon apró kockákra vágom, és az olajon kis sóval üvegesre párolom, majd lisztet adok hozzá és kevergetem egy-két percig, majd a tűzről levéve pirospaprikázom, aztán apránként hideg vízzel felöntöm. Visszateszem a tűzre, beleteszem a babérleveleket és a sót. Közben néha keverek egyet rajta mert lisztes, így az alja leragadhat. Figyeljünk nagyon a forrásra, mert felhabzik és kifut, ha nem kevergetjük és nem tesszük kis lángra, mikor forr. Forrás után már elpötyög, de addig vigyázzunk rá. :) Forrás után még 10-15 percig főzöm. Végül a felvert tojásokat belecsurgatom úgy, hogy folyamatosan finoman keverem a levest, hogy a tojás ne nagy tömbökben szilárduljon, hanem egyenletesen. Hagyom hogy újra fölforrjon, és már kész is a leves. Az ecetet csak a láng elzárása után adom hozzá, mert fölhabzik tőle.

Megjegyzések