Amikor meditálunk, rájövünk arra, hogy teljes mértékben felelősséget kell vállalnunk az életünkért, azért, hogy hogyan éljük azt. Nem okolhatunk senki mást, legyen szó bármiről is. Néhányan nem jól bánnak velünk vagy kihasználnak, nem értenek meg vagy szörnyű dolgokat művelnek velünk. Nem tagadjuk le mindezt, de többé már nem teremtünk problémát belőlük.
(Acsan Szumedho)
Még mindig hadiállapotok uralkodnak a lakásban. Viszont a konyha már használható legalább. Igaz, a teljes spájzom még a tárolóban... de legalább a robotgépet elő tudtuk bányászni.
Katasztrófa sújtotta területen és időben a szendvics, a hideg étel a legpraktikusabb. Pláne hogy a piac is tele gyönyörűségesebbnél gyönyörűségesebb paprikákkal, paradicsomokkal, fejes salátával, uborkával, hagymával. Nem tudok eleget enni belőlük, pedig tényleg nagy fogyasztó vagyok...
Hozzávalók 4 főre:
50 dkg pulykamáj (szív nélkül),
5 dkg szalonna (mangalica pl.),
1 kis fej vöröshagyma,
10 dkg vaj vagy zsír,
só,
frissen őrölt bors,
1 mokkáskanál majoránna,
1 mokkáskanál olaj.
A májat megtisztítottam, a darabokat félbe vágtam. A szalonnát kis kockákra daraboltam. Olyan szalonnát tegyünk az ételbe ami tiszta zsírszalonna, nem húsos. A hagymát apróra kockáztam szintén. Az összes hozzávalót a fűszerekkel együtt egy lábosba tettem a vaj kivételével, és fedő alatt kis lángon pároltam 25 percig. Aztán hagytam kihűlni. Robotgépbe tettem a vajjal együtt a kész májat szaftostul-mindenestül és krémesre daráltam.
Eszméletlenül finom. Friss házikenyérrel, sok zöldséggel - kell ennél jobb?!
23 megjegyzés:
:-))
Pont ilyet csináltam tegnap este - kakukkfűvel, mert az a gyengém :-)
Ahogy mondod: isteni!
Jujj, de éhes lettem!!
Üdv újra itt!!!!
Nagyon jóval jelentkeztél megint :)
Annyi mindenkinél látom, hogy ilyen házi májkrémeket kreálnak pillanatok alatt. Nekem is ki kellene próbálnom. Biztosan sokkal finomabb és egészségesebb, mint a dobozolt vackok.
Ha netán nem fogyna el elsőre, gondolom pár napot bír hűtőben, ugye?
Nagyon finom, bizony. No végre megkerültél.
Szióka! :)) Örülök neked!
Ma én is májkrémes kenyeret ettem este hagymával, paradicsommal (és kakaóval). :D
Birses-körte tetejére vele!
Viki, a kakukkfüves változat is isteni lehet! Én is nagyon szeretem! :)
Kösz, Trinity! :)
Köszi Lúdanyó! :)
Ágianyu, tényleg nagyon hamar megvan. És nagyon finom.
Szerintem, ha friss a máj, 2-3 napot tutira kibír hűtőben. Meg annyit kell gyártani belőle, amennyi kb. egy evésre elfogy, hiszen nincs is vele macera - gyorsan, egyszerűen elkészíthető.
Whise Lady, maga alá temetett a sok cucc... :)))
Még mindig csak félig vagyok itt. Ugyanis még mindig csak ideiglenesen állomásozunk a lakásban. A szobák most száradnak még csak - mármint a lakk a hajópadlón...
Szia Raindrop! Én is örülök neked! :)
Kakaóval?! :)))
Én is szoktam hasonlót. Pl. vajas-mézes kenyér hagymával és tejjel... :)))))))))))
Úgyúgy Liagota! :)
majd ha tudok már lekvárt főzni, lesz is finom birses körtelekvár, az tuti! :) A tavalyinak hűlt helye. Pedig csináltam jópár üveggel...
Akartam már kérdezni, hogy hova lettél. De látom, minden ok. Jó, hogy megint hoztál valamit nekünk!
Ennél tényleg nem kell jobb, egyszerűen tökéletes, köszi a receptet, el is mentettem.
Talán egy jobbat tudok mondani: hogy itt vagy megint velünk!
Örülök, hogy mégis jelentkeztél és nem is akármivel! Tuti kipróbálandó! :)
Ha megszáradt minden és még a helyére is kerülnek a dolgok jösz, ugye???? :)
Örülök, hogy mégis jelentkeztél és nem is akármivel! Tuti kipróbálandó! :)
Ha megszáradt minden és még a helyére is kerülnek a dolgok jösz, ugye???? :)
Szia Szepyke!
Lakástfelújitunk... :)) Bár már nagyon unom a hadiállapotokat, de legelább tiszta és szép lesz végre!
Köszönöm szépen, Napmátka! :)
:)) Igen Mian, jövök majd, csak kicsit ritkábban. :)
Off:
ha időd engedi és kedved is van...http://zamatesillat.blogspot.com/2009/09/miert-is-lehetek-ma-halas.html
Örülök, hogy újra itt vagy! :))
A májkrém is klassz! Jó, hogy eszembe juttattad, a sajátomat még nem tettem fel...
Megjegyzés küldése