VKF 34. - Összegzés 3. és stafétaátadás

..

A nagy munkában kihagytam Mandyt! Ezermillióbocsánatot kérek!

Mert kell még egy recept, a ráadás az mindig kell! :) Mandy egy isteni csokoládés-diós sütivel járult Aphrodité asztalához. Inspirációként Max de Roche: A szerelem étkei című könyvébe kukkantott bele. Elég vad hozzávalókat tartalmazhatott a könyv, amiket nehéz lett volna beszerezni. De végül az utolsó oldalak egyikén felcsillant a remény. Csokoládé, dió, tojás, kávé elérhető bármikor, bárhol. A süti igazi finomság lett! Hölgyeim, sütésre fel! :)


És Daisyt is kifelejtettem, jajjjj nagyon bocsánatot kérek! Most pótolom:

.... mert étterem helyett sokkal jobban járunk, ha otthon készítünk el egy szerelmetes éjszaka előtt elfogyasztható ételt. Pláne, ha ilyen nagyon drasztikusan vágykeltő fogásról van szó. Ki tudja... lehet hogy az az ágy még a szomszéd szobában is messze lesz ugye... :) Thai üvegtésztaleves zöld spárgával. Már maga a spárga is afrodiziákum, de ami igazán az, az a thai zöld curry-paszta. Ugyanis "ha szerelmes kedvre akarunk deríteni valakit, minden más ételnél több olyan alapanyagot tartalmaz, amelyet afrodiziákumnak tartanak. A thai zöld curry maga a Viagra, tartalmaz ugyanis kardamomot, gyömbért, fokhagymát, bazsalikomot, citromfüvet és spárgát - vagyis csupa olyasmit, ami gerjeszti a nemi vágyat és képességet." Daisy, én vigyáznék a gyanús alakokkal... Nehogy holnap ipari kémek elcsenjék a receptedet! Emellett Daisy felsorolja a 10 legvágyfokozóbb ételt is! De nem árulom el őket, olvassátok! :)


És Salsát is kihagytam én galád - pedig Narancslekvár nélkül lehet élni de minek?! :)
Pedig egy nagyon hatásos szerelmi bájital van a birtokában! Ha hihetünk a népi bölcsességnek, akkor ez a likőr csak afrodiziákumokat tartalmaz. Bazsalikom, vanília, méz, tojás - mind hozzájárul szerelmi életünk intenzívebbé tételéhez. Tudtátok például, hogy a bazsalikom a hindu vallás szerint szent növény, ami beteljesedett szexuális életet biztosít? Valahol azért lehetett sejteni - az olaszok igencsak temperamentumosak e téren. Lehet hogy megfejtettük a titkukat?! :) A likőr garantáltan nem fog csalódást okozni. Próbáljátok ki! :)

És itt szeretném megköszönni mindannyiótoknak a szívvel teli részvételt, hogy igazi gyermektiszta-módra játszhattunk együtt. Nagy élmény volt számomra, nagyon örültem minden beérkezett csodának. Igazi tünemények vagytok, örülök hogy megosztjátok varázslatos lényeteket a világgal!

S itt az ideje átadnom a stafétát is. Be kell valljam, nagy bajban voltam. Hat vagy hét jelöltem is volt és nem tudtam választani. Így egy másik istennőhöz fordultam: Fortunához. A neveket kis cetlikre felírtam, gondosan összehajtogattam, majd két húzást is csináltam. Először kihúztam a nyerőt. Oké. Aztán visszatettem a cetlit és fordítva is húztam: sorban kihúztam a cetliket, egyet hagyva. Oké. Megnéztem. És egy nagyot nevettem! :)
Mindkétszer ugyanaz a név szerepet. S Ő nem más, mint a KataKonyha Katája! :)

Még egyszer köszönöm a szép játékot, boldogan és szeretettel adom át a stafétát!

duende

Megjegyzések

Limara üzenete…
Gratulálok, fantasztikus összefoglalókat készítettél! Katának sok sikert kívánok! :))
Padparadsa üzenete…
Hajrá Kata! ;)
Ildinyó üzenete…
Köszönjük a csodás összefoglalót! Gratulálok Katának! Élmény volt veled játszani! :))))
Kata üzenete…
Duende, nagyon szépen köszönöm, igyekszem megfelelni a feladatnak:)
sedith üzenete…
Hát ez gyors volt, Duende! Le a kalappal előtted a színvonalas összefoglalóért!
Katának pedig hajrá!:)
Ms. Poppy üzenete…
Nagyon élveztem a beszámolód, Könnyed volt és humoros, olvasás közben gyakran széles mosoly ült az arcomra. Csodásak lettek a pályaművek!:)
Katának is gratula, sok sikert az új téma megálmodásához!
duende üzenete…
Mindenkinek nagyon köszönöm! :) Tényleg egy élmény volt játszani Veletek, igazán nagyon kitettetek magatokért! :) Aphrodité elégedett, ezért vigyázzatok a szívetekre! :))

Kata, nagyon szívesen! :) És izgatottan várom én is a következő témát! :)
Wise Lady üzenete…
Ez nagyon jó volt!
Kissé hiányoltam a kipróbálásokról a beszámolókat :D
duende üzenete…
Whise Lady, az nem publikus! :)))
Daisy üzenete…
Nagyon klassz összefoglalót írtál és kivételesen nagyon figyelmesen olvastam, de valamit én nagyon rosszul csinálok. A múltkori játékban Limaránál is kimaradtam az összefoglalóból és most itt is.
Lehet pótolni ? Köszönöm!
Delish üzenete…
szuper volt a beszamolo! Nem semmi milyen gyors voltal, gratula!
duende üzenete…
Jaj, Daisy! Ne haragudj, pedig emlékszem is a levesedre! Óóóóóóóó! :(

Azonnal! Máris!
Daisy üzenete…
Köszönöm szépen Duende!
duende üzenete…
Én köszönöm a megértésedet! Kár lett volna kihagyni ezt az egészéges és finom "Viagrát". :))
Macsek üzenete…
Kedves Duende,
köszönjük a játékot, köszönöm, hogy részt vehettem és a nagy munkádat is, amellyel összefoglaltad a számtalan ínyencséget :))
Kata, neked Hajrá! és várjuk a következő kiírást! :D:D:D
salsa üzenete…
Nagyon klassz az összefoglaló!!! Élvezetes volt olvasni a soraidat.
Csendben megsúgom, hogy én is kimaradtam, de nem vagyok egy sértődös fajta.

Kíváncsian várom, hogy Kata mit eszel ki! :D
duende üzenete…
Kedves Salsa, ne haragudj! Máris intézkedtem! :)

Nem is én lettem volna, ha ha nincs a mítikus-mesés "3 a ráadás". :))
salsa üzenete…
Köszönöm szépen! :)
Palócprovence üzenete…
Köszönöm a remek játékot, jól szórakoztam! Gratulálok az összefoglalókhoz! :)