2010. május 1., szombat

Vega borscs

.

Először megtűrnek téged, később nevetnek rajtad, később harcolnak ellened, majd győzöl.

(Mahatma Gandhi)



Van egy elmaradásom is. A Whise Ladynél látott vega borscsot elkészítettem, méghozzá a vadi új cserépedényemben. Isteni finom, az utolsó cseppig elfogyott.

Hozzávalók 6 főre:
1 és 1/2 öklömnyi cékla,
kb. ugyanennyi fehérkáposzta,
teniszlabdányi méretű zellerdarab,
1 nagy sárgarépa,
1 kisebb fej vöröshagyma,
2 közepes krumpli,
1 csapott evőkanál sűrített paradicsom,
só,
8-10 szem egészbors,
2 zöldségerőleves kocka vagy ha van,
zöldség erőleves 2 liter.

A céklát vékony szeletekre vágtam és aztán kis kockákra és az erőlevesben föltettem főni a sárgarépakarikákkal és zellerkockákkal együtt. Valamint beletettem félbevágva a vöröshagymát is és a borsszemeket is. Mikor már puha volt minden hozzáadtam a szélesmetéltre majd kisebb darabokra vágott káposztát is és a kis kockákra vágott krumplit is. Készre főztem.
Én nem sűrítettem semmivel, így ettük. Tálaláskor tejfölt is kínálhatunk mellé. Nagyon tartalmas mégis diétás, egészséges és ízletes.

3 megjegyzés:

Wise Lady írta...

Az új cserépedényed feltetted lángra vagy indukciós lapod van? Esetleg sütőben készítetted?

Thrini írta...

Jajjjj megint olyan szép a fejléced, milyen profi vagy!
A borscs is guszta az új edényben!:)

duende írta...

Főzőlapra tettem, Whise Lady. Bizti ami bizti. A fazekas srác szerint egyébként nyugodtan tehetném nyílt lángra is, de elsőre nem kockáztattam.


Thrini, köszi szépen! Egy saját tavalyi fotómból van.
Nem ez az edényaz, hanem amit vettem a fazekastalálkozón. Ezt is szeretem, de ebben csak tálaltam és ez már régóta megvan.