Gombóc Artúr kedvence brownie

.

Gombóc Artúr a világon mindennél jobban szerette a csokoládét. Ha megkérdezték tőle, hogy milyen csokoládét szeret a legjobban, habozás nélkül fújta:
"A kerek csokoládét, a szögletes csokoládét, a hosszú csokoládét, a rövid csokoládét, a gömbölyű csokoládét, a lapos csokoládét, a tömör csokoládét, a lyukas csokoládét, a csomagolt csokoládét, a meztelen csokoládét, az egész csokoládét, a megkezdett csokoládét, az édes csokoládét, a keserű csokoládét¸ a csöves csokoládét, a mogyorós csokoládét, a tejcsokoládét, a likőrös csokoládét, a tavalyi csokoládét, az idei csokoládét, és minden olyan csokoládét amit csak készítenek a világon.”


(Pom-pom meséi)

Mire nem jó egy VKF összegzés... :) Az az igazi brownie csak nem hagyott nyugodni, amit Pocak Pannánál láttam. És persze szokásomhoz híven valami nagyon egyszerű sütit akartam csak sütni. A komoly és időigényes sütemények nem az én műfajom.
Nos, ez a brownie abszolút beváltotta a hozzáfűzött reményeket. Kedves párom a konyhában ólálkodott, mikor a tepsibe csorgattam a masszát. Persze meg kellett kóstolnia. Majd megkérdezte: ezt muszáj megsütni?! Már így is tökéletes. :))
A kikeverés nem több mint 5 perc és még robotgép sem kell hozzá, csak egy fakanál és egy tál.Hozzávalók egy 16*23-as kicsi tepsihez:


150 g fekete csoki,
40 g vaj,
4 ek kakaópor,
2 tojás,
180 g cukor,
1 ek vanília kivonat,
csipet só,
90 g liszt.Én tettem bele 4 evőkanál pálinkás cukrozott meggyet is, és a tetejére hámozott mandulát szórtam. De csinálhattam volna pálinkás cseresznyével is. De nemsokára lesz friss meggy, cseresznye is, azzal is jó.
Ja igen. És bevallom, úgy jártam mint Anne - kifelejtettem no nem a lisztet, hanem a kakaóport. De így is tökéletes és naggyonnagyoncsokis lett. :)

Egy kislábosban nagyon kevés vízzel kis lángon fölolvasztottam a csokit, majd a vajat is beletettem és hagytam hogy elolvadjon. Hozzákevertem a vaníkiakivonatot, a csipet sót és a porcukrot is. Áttettem egy tálba és a 2 tojást is elkevertem benne, aztán a lisztet is. Végül pedig a magozott pálinkás meggyet.

A tepsit kibéleltem sütőpapírral és beleöntöttem a masszát. Előmelegített közepes lángú sütőben 25 percig sütöttem. Panna azt írta, a brownie-nak nem szabad teljesen megsülnie. Ha a teteje már jó a közepéig és az alja még kissé ragacsos, úgy az igazi. Szóval figyeljük! Nekem olyan lett, bár csak a szerencsén múlott, mert szegény sütőm fokjelölése már rég lekopott - füllel szoktam beállítani a hőfokot.
Szóval. Tényleg isteni! :)Megjegyzések

Ms. Poppy üzenete…
Mennyeien néz ki, látszik, milyen szaftos a közepe! Meggyel még nem próbáltam, pedig imádok mindent, ami meggyes. Igazad van, hamarosan itt a friss mindenből, tegnap már cseresznyét ettünk.
Wise Lady üzenete…
Én is browniest sütöttem tegnap. A meggy nagyon jó ötlet!
Ildinyó üzenete…
Mmmmm, tömör gyönyör! Hát ellen lehet állni egy ilyen csábításnak!? Fincsi lehetett, és az a pálinkás meggy... mmmm, nagyon fel dobhatta. :D :D
Ildinyó üzenete…
Bocsánat: feldobhatta. :)
duende üzenete…
Ms. Poppy, én is meggyrajongó vagyok! :) Csokoládés sütikben meg egyenesen imádom!

Whise Lady, remélem felteszed! :)

Ildinyó, nem lehet! :)) Isteni volt benne!
Csibe üzenete…
Imádom! Nekem is kedvencem lenne :)
Felhőlány üzenete…
Iszonyatosan jól néz ki! Mennyei édesség, és az a meggy.... Nagyon jól hangzik! :))
duende üzenete…
Bizony isteni Lányok! :)