(Pom-pom meséi)
A kikeverés nem több mint 5 perc és még robotgép sem kell hozzá, csak egy fakanál és egy tál.
Hozzávalók egy 16*23-as kicsi tepsihez:
150 g étcsoki,
40 g vaj,
2 tojás,
180 g cukor,
1 ek vanília kivonat,
1/2 mokkáskanál só,
90 g liszt.
Én tettem bele 4 evőkanál pálinkás cukrozott meggyet is, és a tetejére hámozott mandulát szórtam. De csinálhattam volna pálinkás cseresznyével is. De nemsokára lesz friss meggy, cseresznye is, azzal is jó.
Ja igen.
Egy kislábosban nagyon kevés vízzel kis lángon fölolvasztottam a csokit, majd a vajat is beletettem és hagytam hogy elolvadjon. Hozzákevertem a vaníkiakivonatot, a csipet sót és a porcukrot is. Áttettem egy tálba és a 2 tojást is elkevertem benne, aztán a lisztet is. Végül pedig a magozott pálinkás meggyet.
A tepsit kibéleltem sütőpapírral és beleöntöttem a masszát. Előmelegített közepes lángú sütőben 25 percig sütöttem. A brownie-nak nem szabad teljesen megsülnie. Ha a teteje már jó a közepéig és az alja még kissé ragacsos, úgy az igazi. Szóval figyeljük! Nekem olyan lett, bár csak a szerencsén múlott, mert szegény sütőm fokjelölése már rég lekopott - füllel szoktam beállítani a hőfokot.
Szóval. Tényleg isteni! :)
8 megjegyzés:
Mennyeien néz ki, látszik, milyen szaftos a közepe! Meggyel még nem próbáltam, pedig imádok mindent, ami meggyes. Igazad van, hamarosan itt a friss mindenből, tegnap már cseresznyét ettünk.
Én is browniest sütöttem tegnap. A meggy nagyon jó ötlet!
Mmmmm, tömör gyönyör! Hát ellen lehet állni egy ilyen csábításnak!? Fincsi lehetett, és az a pálinkás meggy... mmmm, nagyon fel dobhatta. :D :D
Bocsánat: feldobhatta. :)
Ms. Poppy, én is meggyrajongó vagyok! :) Csokoládés sütikben meg egyenesen imádom!
Whise Lady, remélem felteszed! :)
Ildinyó, nem lehet! :)) Isteni volt benne!
Imádom! Nekem is kedvencem lenne :)
Iszonyatosan jól néz ki! Mennyei édesség, és az a meggy.... Nagyon jól hangzik! :))
Bizony isteni Lányok! :)
Megjegyzés küldése