Vendégpost: Húsvétra való csodás kalács (Gida Mester Kalácsa)

 .

A hétvégén szombaton buli volt nálunk. Arab estet tartottunk. Volt jó kis ezeregyéjszaka hangulat. Arab mjúzik, vizipipa, sőt, rendelésre még hastáncosnő is jött - a hugom személyében. :)) Fantasztikusan hastáncol, nagyszerű műsort adott az est folyamán. :)
Készítettem pitakenyeret, belevaló falafelt, a nem böjtölőknek sárgaborsós húsgombócokat, volt egy kondér friss vékonyra vágott zöldség: cékla, káposzta, feketeretek, lilahagyma, csírák. Készítettem fokhagymás-citromos-olívaolajos joghurtot öntetnek. És volt szirupos arab süti rózsavízzel, a gyerekeknek rózsavízes-narancsos limonádé.
Nálunk a családban két pasi is remekül süt. Az egyik a színész sógorom (ő fantasztikusan főz is), a másik sógorom viszont nagy sütögető. Olyan fonott kalácsot hozott, hogy majd' elszállt. Gyönyörű, pillekönnyű, fantasztikus. Én meg sem közelítem, sosem sikerült ilyen könnyű, csodás kalácsot sütnöm. Azért is írom e bejegyzést, mert hamarosan itt a húsvét. És kéne a recept. És ahogy sógoromat ismerem, talán húsvétig majdcsak elmondja nekem a receptet is. :) Emlékeztető. Magamnak. Hogy minden nap zaklassam a titokért telefonon. Ímélben. Szkájpon...Agykontrolos éjszakai üzenetküldéssel. Postagalambbal?! :)

Megjegyzések

Névtelen üzenete…
Én is kiváncsian várom a látszatra is csodálatos kalács receptet.
margoo üzenete…
Tyű,mekkora buli! Falafel,hastánc,ez igen! A feladat pedig a kalácsrecept mindenáron való megszerzése. Tényleg jó lenne húsvétra! Talán a postagalamb... :o))
videkek üzenete…
Palackposta... Es de jo lenne par kep az arab estrol...
Kriszta üzenete…
Szia! :)

Én is nagyon várom azt a kalács receptet, mert már nagyon sokfélét kipróbáltam, és eddig egyik sem vált be, hiába istenítették a reciket. :( Ellenben ez már a képen is nagyon szépen néz ki! :)

K.
duende üzenete…
Igyekszem, lányok.... :)))