Hozzávalók 4 főre:
4 nagy, vagy 6-7 közepes krumpli (a kiflikrumpli a legjobb)
2 dl tejföl
2 púpos evőkanál liszt
só, bors
1 nagy vagy 2 kisebb babérlevél
1 kis fej vöröshagyma (el is hagyható)
A burgonyát meghámoztam, és fél centi vastag karikákra vágtam egy nagyobb lábosba, hozzáadtam a nagyon apróra kockázott vöröshagymát is, babérlevelet is, sóztam és felengedtem annyi vízzel, amennyi éppen ellepte. Puhulásig főztem, majd a közben elkészített habarással besűrítettem.
Friss házi kenyérrel, nyers és sózott, ecetes lilahagymával és sült szalonnával tálaltam.
3 megjegyzés:
Érdekes, hogy a főzelékek nem tartoznak a kedvenceim közé, de ezt most megkívántam. Így, ahogy van, feltéttel együtt. Valamelyik nap megcsinálom. Amúgy is olyan téli-menü.
A régi jó kis rántott párizsi:):):)
:-)))
Mindenkinek jó étvágyat hozzá! :-)
Megjegyzés küldése