2008. december 11., csütörtök

Menzaromantika: krumplifőzelék




Hozzávalók 4 főre:
4 nagy, vagy 6-7 közepes krumpli (a kiflikrumpli a legjobb)
2 dl tejföl
2 púposkás evőkanál liszt
1 nagy vagy 2 kissebb babérlevél
1 kis fej vöröshagyma (kb. 5 dkg)

A burgonyát meghámoztam, és fél centi vastag karikákra vágtam egy nagyobb lábosba, hozzáadtam a nagyon apróra kockázott vöröshagymát is, babérlevelet is, sóztam és felengedtem annyi vízzel, amennyi éppen ellepte. Puhulásig főztem, majd a közben elkészített habarással besűrítettem.

Friss házi kenyérrel, nyers és sózott, ecetes lilahagymával és sült szalonnával tálaltam.



3 megjegyzés:

erős ildikó írta...

Érdekes, hogy a főzelékek nem tartoznak a kedvenceim közé, de ezt most megkívántam. Így, ahogy van, feltéttel együtt. Valamelyik nap megcsinálom. Amúgy is olyan téli-menü.

Fehérnyúl írta...

A régi jó kis rántott párizsi:):):)

duende írta...

:-)))

Mindenkinek jó étvágyat hozzá! :-)