Békességet hagyok rátok, az én békémet adom nektek.
(Jézus)
Nem akartam már húsvétig bejegyzést írni, aztán mégis. Spenótot akartam venni mára, de nem kaptam a piacon. Ellenben minden második árus tele volt medvehagymával. Az is ződ... :)
Köménymagos rántott levest főztem, második fogásként pedig medvehagymás metéltet. Csak fetát morzsoltunk rá, mert azt is röjtögettem már a hűtőben vagy egy hónapja. De megszórhatjuk túróval is, mint a túrós tésztát. Ez a medvehagymás metélt egyébként egy egyszerű olasz paradicsommártással - vagy akár bolognai raguval - is tökéletes lenne.
Aki nem jut medvehagymához, készítheti spenóttal vagy ha az sem adódik, akkor friss csalánhajtásokkal. Az mindenütt terem.
Hozzávalók 2 főre:
10 dkg medvehagyma,
25-30 dkg liszt,
2 tojás,
annyi víz, amennyivel összeáll a tészta
(kb. 3-5 cl),
só,
fetasajt vagy túró,
olívaolaj.
A medvehagymát 1 percre forrásban lévő vízbe dobtam, majd nagyon apróra megvágtam. Tésztát készítettem az aprított medvehagymával, kifőztem és azon forrón jó bőven olívaolajjal meglocsoltam, fetával megszórtam.
Aki nem böjtöl ma, olvaszthat ki szalonnát és annak a zsírjára szedheti ki. Tálalja szalonnapörccel, túróval, tejföllel.
Holnap nagypéntekre is kiváló böjtös étel - persze szalonna nélkül.
Natúran szaftos húsok köreteként is szerepelhet.
6 megjegyzés:
Már látványra is gyönyörűséges
Fenséges!
Mint az Édes túró! Elkészült, elfogyott, nem várta meg a húsvétot.
Pedig 10 tojásból főztem!
Készül a következő (3)adag.
Nagyon finom, köszönöm :)
Ahogy látom bevált a tésztagéped:)
Kedves Margoo: :) :) :) Nagyon szívesen! :)
És milyen finom lesz majd a főtt sonkával, kaláccsal együtt! :)
Tálaló: :)) Igen, bevált. Míg felforrt a víz, a tészta is készen volt. Varázslatos. :)
Ahogy a villára feltekerted-észbontóan jól néz ki!
A tésztagépet én is beterveztem:)))
Trinity: egy áldás, én imádom. Szerintem Te is fogod szeretni! :)
Megjegyzés küldése