Éget a nyár tüze,
érik a meggy.
Azt súgod angyalom,
kell néked egy?
Megjön az étvágyad
egytől, egyből.
Ezret is szedhetek
én a meggyből!
Meggypiros, vérpiros
ujjam begye.
Megszúrta a fának
ága hegye.
Vagy csak a meggy leve
festette meg?
Nem számít, fontos, hogy
érik a megy!
Hidd el, hogy szép szívem
itt vérezik el.
Ha néked éntőlem
csak a meggy kell!
Édesem, savanyú
árván a meggy.
Kell közben csókod is,
ezer meg egy!
érik a meggy.
Azt súgod angyalom,
kell néked egy?
Megjön az étvágyad
egytől, egyből.
Ezret is szedhetek
én a meggyből!
Meggypiros, vérpiros
ujjam begye.
Megszúrta a fának
ága hegye.
Vagy csak a meggy leve
festette meg?
Nem számít, fontos, hogy
érik a megy!
Hidd el, hogy szép szívem
itt vérezik el.
Ha néked éntőlem
csak a meggy kell!
Édesem, savanyú
árván a meggy.
Kell közben csókod is,
ezer meg egy!
(Szuhanics Albert)
Hozzávalók:
20 dkg liszt,
15 dkg porcukor,
1 sütőpor,
25 dkg túró,
1/2 kg magozott meggy,
2 db tojás,
1 dl tej vagy tejszín,
12 dkg vaj.
A lisztet, cukrot, sütőport kimérem és összekeverem. A fele vajjal kikenem a közepes tepsit, aztán a lisztes keverék felét elhintem. Rámorzsolom a túrót, majd a meggyet is eloszlatom rajta. Ezután a liszt másik fele következik. A maradék vajat felolvasztom, és elcsorgatom a többi hozzávaló tetején. A tojásokat jól felverem a tejjel, és szintén a keverék tetején egyenletesen elcsorgatom. Körülbelül fél-egy órát hagyom pihenni, majd először forró, utána közepes hőfokon sütöm készre.
A receptet a Mindmegettén találtam.
Cseresznyével is műxik, bár meggyel sokkal finomabb. :) Még sárgabarackkal nagyon jó szerintem. És ez a kapros-túrós lustaaasszony is nagy kedvenc.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése