2008. szeptember 27., szombat

Zöldbableves




Végtelenül egyszerű, de nagyon finom leves.

Hozzávalói 4 főre:
  • 1/2 kg zöldbab
  • 30 dkg burgonya
  • 1 nagyon nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma reszelve
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 púpos evőkanál liszt
  • 2,5 liter zöldségalaplé (leveskockából is jó)
  • 2 csapott teáskanál pirospaprika
  • 1 csokor petrezselyemzöld (vagy kapor)
  • só (az alaplé sós, vigyázzunk)
  • 1 csapott teáskanál kristálycukor
  • 2 teáskanál 10%-os ecet

A kis darabokra vágott zöldbabot és a karikázott burgonyát fölteszem főni alaplében. Közben vöröshagymával, fokhagymával rántást készítek, és mikor puha a zöldség a levesben, berántom. Hagyom forrni pár percig, végül pici cukorral, ecettel ízesítem. Tényleg finom, tényleg egyszerű.

Nincsenek megjegyzések: