Végtelenül egyszerű, de nagyon finom leves.
Hozzávalói 4 főre:
- 1/2 kg zöldbab
- 30 dkg burgonya
- 1 nagyon nagy fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma reszelve
- 2 evőkanál olaj
- 1 púpos evőkanál liszt
- 2,5 liter zöldségalaplé (leveskockából is jó)
- 2 csapott teáskanál pirospaprika
- 1 csokor petrezselyemzöld (vagy kapor)
- só (az alaplé sós, vigyázzunk)
- 1 csapott teáskanál kristálycukor
- 2 teáskanál 10%-os ecet
A kis darabokra vágott zöldbabot és a karikázott burgonyát fölteszem főni alaplében. Közben vöröshagymával, fokhagymával rántást készítek, és mikor puha a zöldség a levesben, berántom. Hagyom forrni pár percig, végül pici cukorral, ecettel ízesítem. Tényleg finom, tényleg egyszerű.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése