A magány ellentétpárja nem az, hogy nem vagy egyedül. Hanem a meghitt közelség.
(Richard Bach)
A pritaminpaprikának egészen utolérhetetlen íze van. Ilyenkor szezonban mindennap eszem, ha tehetem. Ez a töltött szépség nagyon finomra sikerült. Milyen jó hogy a konyhai kísérleteknek néha egészen fergeteges a végeredménye.
Ez a kiváló töltelék akár paradicsomba, akár krumpliba, akár hagymába töltve tökéletes szerintem.
6-8 pritaminpaprikába való töltelék:
1 kisebb cukkini,
6-8 darab aszalt paradicsom,
12-15 szem olajbogyó,
1 közepes vöröshagyma,
3 gerezd fokhagyma,
2 evőkanál olívaolaj,
1 szép hosszú kosszarv paprika (pfefferoni),
só,
frissen őrölt bors,
1 csokor petrezselyemlevél,
4 csapott evőkanálnyi zsemlemorzsa,
úgy érzésre parmezán (szárított is kiváló hozzá),
10-15 dkg reszelt trappista sajt.
A paprikáknak kalapot vágtam, a magházat eltávolítottam.
A cukkinit lereszeltem a reszelő vastagabb felével, amivel a tököt is szokás reszelni.
Olívaolajon üvegedésig pároltam az apró kockákra vágott vöröshagymát és a vékony szeletekre vágott fokhagymát, majd hozzátettem a cukkinit is. Sóztam, borsoztam, apróra vágott petrezselyemzöldet, olajbogyót, aszalt paradicsomot, kosszarvpaprikát is kevertem hozzá.
Mikor megpuhult a keverék, lezártam alatta a lángot. Zsemlemorzsát, parmezánt és reszelt sajtot kevertem még hozzá, aztán betöltöttem a paprikákba. Hőálló tálba sorakoztattam őket, olívaolajjal kicsit meglocsolgattam és előmelegített, forró sütőben megsütöttem.
.
12 megjegyzés:
No igen, a töltött dolgok. Annyira változatosak lehetnek. Pritamint én még csak hidegen töltöttem, de tetszik az ötlet nagyon.
Nagyon jól hangzó töltelék..Valami hasonlót szeretnék tenni mini csillagtökbe: kipróbálom!! Bár ezt a szép pirosat színben nem éri utol...
Pazar látvány!
Jé, pritaminmicsodának hívják!? Én gogosnak ismertem, a zakuszka fő alapanyaga. És nyersan jobb mint sütve. (Tudom, ízlések... :-))
Így igaz, Whise Lady! És a nyár a fő szezon a töltötteknél, azt hiszem.
Abban is tökéletes lesz Trinity.
Igen, ez a pritaminpaprika, Hobbiszakács. És valóban a zakuszkához való finomság.
Nekem is jobban ízlik nyersen, de ki kellett próbálnom egyszer sütve is. A tölteléknek nagyon finom ízt adott, teljesen átjárta a pritamin felséges zamata. Maga a paprika így sütve nagyon tömény.
Nagyon szépek lettek. Én ma pont jemistát készítek, de legközelebb kipróbálom ezt a tölteléket, hogy ne mindig ugyanazt az ízt együk.
Majd megvizslatom, mi is az... :)
Márciusban postoltam, töltött zöldségek álnéven, ha meg szeretnéd kukkantani.
Láttam! :)
Csoda-csinosak!
Az idézetről egy saját - régebbi - gondolat jutott eszembe:
"A magány igazi mélységei nem az egyedüllétben, hanem a párkapcsolatban ismerhetők meg."
De jó ez a mondat, Napmátka! Való igaz...
És köszi! :)
Megjegyzés küldése