2009. augusztus 18., kedd

Kínai fokhagymakúra magas vérnyomásra



Solvere volo et solvi volo.
Salvare volo et salvari volo.
Generare volo et generari volo.
Cantare volo et cantari volo.
Saltate cuncti!
Ornare volo et ornari volo.
Lucerna sum tibi, ille qui me vides.
Janua sum tibi, quicunque me pulsas.
Qui vides quod ago, tace opera mea.

Oldani vágyom és oldódni vágyom.
Üdvözíteni vágyom és üdvözülni vágyom.
Nemzeni vágyom és megfoganni vágyom.
Dalolni vágyom és dallá válni vágyom.
Mind táncoljatok!
Ékesíteni vágyom és ékeskedni vágyom.
Lámpád vagyok, ha látsz engem.
Ajtód vagyok, ha zörgetsz rajtam.
Ki látod, mit teszek, hallgasd el a munkám.

Egy apokrif János-evangéliumból
(Weöres Sándor: A teljesség felé)








Vegavarázs oldalán olvastam egy ayurvédikus gyógymódról. Az ötletet Ő adta - hogy én is megosszam ezt az ősi receptúrát. És mostanában sok vendégem kérdezte, mit lehet tenni magas vérnyomás ellen. Anno az agykontroll honlapján találtam ezt a receptet. Én is végigcsinálom.

Vérnyomáscsökkentő cseppek

Ősi kínai recept szerint a kúra tartós hatású érszűkület, vérnyomásproblémák, valamint érelmeszesedés esetében. Csak öt év elteltével szükséges megismételni.

Elkészítése: 350 g megtisztított fokhagymát összezúzunk, és 300 g tiszta szeszbe (96%-os alkohol) töltjük. Az edényt jól lezárjuk, és az elegyet 10 napig érleljük, majd tiszta ruhán (géz) átszűrjük. Két napig pihenni hagyjuk, majd alkalmanként kb. 50 g-nyi tejbe cseppentve, az alábbiak szerint fogyasztjuk naponta három alkalommal:

Első nap: reggel 1, délben 2, este 3 csepp.

Második nap: reggel 4, délben 5 este 6 csepp, és így tovább egészen az 5. nap estéig, amikor is már 15 cseppet fogyasztunk el.

Majd a hatodik nap: reggel 15, délben 14, este 13 csepp.

Hetedik nap: reggel 12, délben 11, este 10 csepp, mígnem a 10. nap estéjén el nem érkezünk az 1 csepphez.

A 11. naptól kezdve naponta 3x25 csepp oldatot fogyasztunk minden étkezés előtt, amíg a folyadék el nem fogy.



Ne feledje, hogy az étkezési módok, és azok tartalmának változásaira érzékenyebb személyek (pl. cukorbetegség, pajzsmirigy-túltengés, stb.) számára komoly veszélyeket hordozhat, ezért alkalmazása előtt feltétlenül kérje ki orvosa véleményét az Ön számára való alkalmazhatóságról, illetve annak mértékéről!

Forrás:Életet szeretni lap

15 megjegyzés:

Krisztina írta...

szia,

rendszeresen olvasom a blogod, és beszéltünk már, 2 hét és megyünk Salföldre,

légyszíves nézzd meg az én blogomat is,http://hungarianprovence.blogspot.com/ köszi,

rongyilla írta...

hmmhmm
ingadozó vérnyomásra nincs valami recepted? :-)

Névtelen írta...

Szia!

Jól hangzik a recept. Főleg úgy, hogy "elsődleges fázisú magas vérnyomásban" szenvedek:) Csak annyi a bajom, hogy tejfehérje allergiám van. Csak állati eredetű tejbe lehet ezt csepegtetni? Vagy igazából mindegy hogy mibe csak igya meg az ember?:)

Előre is köszi a választ.

duende írta...

Kedves Névtelen!

Utánanéztem és megtaláltam az eredeti Dr. Domján László közreadásában írt szöveget, ezt írja:
Adagolása: mindig evés előtt kell meginni, kevés tejben, gyümölcslében vagy vízben elkeverve.

Szóval lehet másban is oldani.:)

duende írta...

Szia Krisztina!

Örülök, hogy mentek! Csoda egy hely! :)

duende írta...

Rongyilla, utánanézek! :)

Wise Lady írta...

Hogyan lehet tudni, hog használ? Szóval mit kell kúra előtt, után csinálni?
Lányok, aki kipróbálja, kommentelje be Duendéhez a tapasztalatait. Engem is érdekelne.

duende írta...

Hát onnan, hogy jól vagy a kúra után, Whise Lady. Megmérheted a vérnyomásod, leellenőrizheted többször is, tényleg tartósan normális-e. :)

A magas vérnyomás tünetekkel is jár. Ha eltűnnek a tünetek, jól vagy. Ennyi.
De ki is vizsgáltathatod magad, ha bizonyosságot akarsz, szerintem.

duende írta...

Rongyilla, szerintem ez a kúra az ingadozó vérnyomásra is jó, mert általában a kezdődő magas vérnyomás ingadozó vérnyomás. Először nem tartósan magas, hanem ingadozik, aztán beáll magasan. Szóval szerintem arra is jó.

nyoszja írta...

duende köszönöm, hogy kikerested mivel lehet még fogyasztani:) (én voltam a névtelen, sorry, melóhelyről inkognitó:)) Kíváncsi vagyok az eredményre, meg hogy mennyire okoz ez majd átható fokhagyma szagot körülöttem :D

trinity írta...

Ha szereted a plüssmacikat:)))

http://zamatesillat.blogspot.com/2009/08/wonderful-day.html

rongyilla írta...

duende!
köszönöm szépen :-)

Andris írta...

Sziasztok!!!

Csak 70 százalékos alkoholt kaptam, és azzal készítettem el a kivonatot, de aggódom ugyanis a kivonatom elkezdett zöldülni!Pedig még csak két napja áll... Nem is értem hogy lehetséges hiszen zárt üvegben van, illetve sötét viszonylag hűs helyen tárolom...
Nektek is csinált ilyet?

duende írta...

Szia Andris!

Nekem nem csinált ilyet! Nem tudom mitől lehet. Az enyém tejes fehér lett.

Névtelen írta...

A zöldre szinesedő fokhagyma nem magyar eredetü, igy az az egyéb vegyszrek hatására lesz zöld.Javaslom csak magyart használni, mégha apró és macerás is-ez nem zöldül meg