Hozzávalók:
27 dkg rétesliszt,
8 dkg búzadara,
1/2 liter tej,
12 dkg kristálycukor,
2 vaníliáscukor,
csipetnyi só,
egy marék mazsola,
reszelt citromhéj,
4 db tojás,
5 evőkanál olaj vagy olvasztott vaj.
Egy nagyobb kimérőkancsóban csomómentesre elkeverem a darát, a lisztet a tejjel, a cukrokkal, sóval és a mazsolával. Hagyom állni egy órát, hogy a dara kicsit beszívhassa a tejet.
Mielőtt sütném, belekeverem a tojások sárgáját is, és reszelek bele citromhéjat is. A fehérjéket habverővel jó kemény habbá verem, aztán a habot finoman elkeverem a darás, ízesített tejjel. Egy közepes tepsit kiolajozok (jó bőven), és beleöntöm a masszát. Forró sütőbe teszem. Körülbelül 10 perc után kiveszem a tepsit, és egy fa lapáttal felvakarom a lepirult darát, és össze is töröm kisebb darabokra. Visszateszem a sütőbe, és addig pirítom, míg szép aranybarna lesz a nagyja. Ezt a keverés-dolgot ha kell, még egyszer megismétlem. De általában elég egyszer jól átkeverni. Sokáig sem szabad sütni, mert akkor nagyon kiszáradhat.
Porcukorral, vagy valamilyen finom lekvárral tálalom.
9 megjegyzés:
Korán keltél! :)
Pont azon merengtem, mit süssek holnap az Ifjúságnak, más tudom a választ...:)
Cicóka ébresztett hajnali 1/2 5-kor! :))
Pont egy héttel ezelőtt volt nálunk (egy másik verzió), de megismételve, rajta is van valahol a blogomon...
A tied is hasonló állagú lehet a kép szerint. jól néz ki:)
Megtaláltam a tiédet, Kata! Az is isteni gusztusos! A tiédben nincs liszt, ahogy olvastam.
Igen, és egy kicsit nagyobb adag - 4 személyes, de múlt pénteken a két "fiúval" majdnem sikerült az összeset megegyük:)
Lehet, hogy legközelebb megpróbálkozok fele liszt-fele grízzel, aztán majd beszámolok.
De régen ettem!
nemrég volt téma vagy rosszul emlékszem?
Micsoda, Reni?
Ez tényleg ötletes így készíteni :)
Megjegyzés küldése