A valóság csupán illúzió, bár nagyon kitartó.
(Albert Einstein)
Egy egyszerű, ám annál különlegesebb ízű kenyér.
Hozzávalók:
10 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt,
20 dkg fehérliszt,
1 mokkáskanál búzasikér,
1 mokkáskanálnyi szárított csombor (borsikafű),
6-7 db aszalt paradicsom,
1 csapott teáskanál só,
1 teáskanál kristálycukor,
2 dkg élesztő,
1 kispoharas natúr joghurt és
annyi langyos víz, amennyivel jó állagú tésztát kapunk.
Körülbelül 1 dl langyos vízben elkevertem az élesztőt és a cukrot. Egy tálban összekevertem a liszteket, a sikért, a csombort, sót és pici kockákra vágott aszalt paradicsomot. Hozzáadtam a joghurtot is és az élesztős vizet is. Összedolgoztam. Ha kell még víz, tegyünk hozzá. Lágy tészta legyen, de álljon azért össze. Kidolgoztam míg fényes és sima lett, aztán lisztezett munkalapon alaposan gombóccá gyúrtam. Letakarva hagytam kelni egy órát. Újra átdolgoztam, bagettre formáztam, lisztezett tepsire helyeztem és le is takartam. Begyújtottam a sütőt.
Fél óra elteltével a bagett tetejét bevagdostam, majd 3/4-es lángú sütőbe tettem. Úgy 40 percet sült.
Nagyon különleges íze van és nagyon finom puha tésztája. Hogy mihez ajánlom?
Vacsorára - igazán krémes-zsíros hideg tejfölbe mártogatva. Vagy: sör vagy fehérbor kísérőjeként. Érett, de nem fűszerezett camambert sajt társaságában. Nyammmm... Isteni.
17 megjegyzés:
ettem már hasonlót, nagyon fini,
csak legyen aki elkészíti nekem-)
a képek is szépek
Nagyon jól néz ki! nyami!
Tudtam én, hogy előbb utóbb megjön az igazi recept a nyáron aszalt paradicsomjaimhoz!
Kenyereset álmodtam róla én is.
Köszi!!!!
A fotók pedig... nagyon klasszak!
Nekem is nagyon tetszenek a fotók! A bagett guszta, és nagyon szépen mutat a képeken!
Fotók nálam is nyertek, pláne a színviláguk :)
gyönyörű ez a kenyér! :)
Hát ez nekem is nagyon tetszik! Bagett is, fotó is.
Köszi Krisztina. majd ha egyszer erre jársz, jó? :)
Köszi De jó főzni!
Nagyon szépen köszönöm Bea! :)
Köszi Niki! :)
Köszi szépen Reni! :)
Limara, nagyon köszönöm! :)
Köszi Whise Lady, nagyon finom, tényleg! :)
Csodaszép és különleges, csak dicsérni tudom, szívesen falatoznám. Sajnos én már feléltem az aszalt paradicsom-készletemet: nem csináltam eleget, pedig messze még a következő szezon...
Gyönyörű!!! Elképzeltem az ízét.....Hmmmmm-isteni!!
Köszönöm Trinity! nagyon finom!
Megjegyzés küldése