Egy téli vacsoraétek: kapros márványsajtkrém„ Valójában nincs mód a nőket megtanítani álmodni. Mindössze fel kell erősíteni őket, és ezáltal felismerik óriási lehetőségüket, amit a szervi beállítottságuk jelent. Mivel a nőknek az álmodás csak energia kérdése, ezért fontos, hogy meggyőzzék arról, hogy meg kell változtatni a mély társadalmi kötődéseiket ahhoz, hogy energiához jussanak. Ennek az energiának a használata automatikus; a nő azonnal varázsló álmot álmodik, ahogy megvan az energia. Viszont nagyon nehéz a nőket felbátorítani, hogy új területtel próbálkozzanak. A legtöbbjük inkább a biztos szorító kengyelt választja, az új félelme helyett.
Az álmodás csak bátor nők számára van. Vagy azoknak a nőknek, akiknek nincs más választásuk, mert a körülményeik elviselhetetlenek, és ebbe a kategóriába tartozik a legtöbb nő, anélkül, hogy ennek tudatában lenne.

(Florinda Donner: Álomban ébren)

A márványsajtot vagy nagyon szereti valaki, vagy nagyon nem. Én az első kategóriába tartozom: imádom.
Ez a kenőke isteni, mert a kaporért is rajongok. Szomszédasszonyom szokta készíteni, tegnap tehát megkértem, mutassa meg, hogyan csinálja. Rendes szomszédasszonyom van, nem ágált a felkérés ellen. :-)

Hozzávalók:
15 dkg márványsajt,
2 db medvesajt vagy 1/2 tubus sima tejszínes krémsajt,
5 dkg vaj,
némi friss vagy szárított kapor,
1 gerezd fokhagyma.

A hozzávalókat elől hagyjuk hogy puhák legyenek, így könnyebben összeáll a kence. Aztán 1-2 óra elteltével egyszerűen robotgéppel összedolgoztatjuk. Lehet villával is, de így gyorsabb, könnyebb.
Pirítósra kenve, egy pohár forró teával vagy forralt borral igazi finom téli vacsoraétel!
Tavasszal friss medvehagymával fantasztikus  - akkor még amúgy sincs friss kapor.


Megjegyzések

napmátka üzenete…
Ez is nagyon tetszik (ha annyi időm lenne, hogy minden receptet kipróbáljak, amit szeretnék...)
No, de ezt biztosan megcsinálom, mert képzeld: nekem kimaradt eddig a márványsajt, meg a kék és penészes sajtok is (tényleg nem tudom, hogy kerülhettem el ennyi éven keresztül), de biztos vagyok benne, hogy szeretném. Szóval legfőbb ideje megkóstólnom. A kapor is jöhet persze, a fokhagymáról nem is beszélve...
(És nagyon helyes a répapókod - én annak nézem...)
duende üzenete…
Ez a kenőke tényleg nagyon finom! Csak bíztatni tudlak.
Tényleg pókocska. Tudod, félek tőlük. Így igyekszem túljutni a félelmemen, és megszeretni őket. :-)))
napmátka üzenete…
Nagyon pozitív hozzáállás. Én nem tartok a pókoktól, nincs velük bajom. Csak a csúszómászókat nem kedvelem, de terápiás célzattal legfeljebb kakaós-, sajtos-, húsos- és egyéb csigákat vagyok hajlandó készíteni, más egyéb állatra emlékeztetőt nem teszek az ételre (ételbe). Na jó, néha van még csigatészta meg makaróni is. De mondjuk a bolti (előre csomagolt) darálthús már szóba sem jöhet, mert kényszerképzeteim támadnak a láttán...
duende üzenete…
:-)))

A kis titkos félelmeink :-)))
Palócprovence üzenete…
:)))
Ami pedig a márványsajtkrémet illeti, három nagy kedvencemet is egyesíti: márványsajt, kapor, fokhagyma. Csak jó lehet!
duende üzenete…
Palócprovance te milyen díszítést teszel majd rá? :-))

A pókocskát nem adom. Még megsértődik és megharap. :-( :-))