Hozzávalók:
- 25 dkg tepertőkrém
- 5 db főtt tojás
- só
- jó sok frissen őrölt vagy tört bors
- 1 teáskanálnyi Erős Pista vagy Édes Anna vagy Piros Arany
-
2-3 teáskanálnyi mustár (ízlés szerint)
- 1/2 fej vöröshagyma (közepes méretű)
A tojásokat keményre főzzük, majd lehűtjük és tojásvágóval egyszer hosszában, egyszer keresztben elvágjuk. A tepertőkrémet tálba tesszük, a kockázott tojást is hozzáadjuk. Ízesítjük mustárral, paprikakrémmel, nagyon apróra kockázott vöröshagymával és jó sok őrölt borssal. Ha szükséges, sózzuk is. Elkeverjük és hagyjuk állni 20 percig.
15 megjegyzés:
De gyönyörű!
S mi ez az izgalmas tál???
Ilyen tepertőkrémet még soha nem ettem. Párom nagyon szereti, de ez nekem is bejönne! Ki is próbálom, köszi!
A fenébe!!! és akkor én most honnan szerezzek tepertökrémet????? :(
Nekem sincs most itthon, de tepertőm van. Meg fogom oldani.
Csak annyit fűznék hozzá, hogy ez a kép olyan szinten gyönyörű, hogy már percek óta ámulva csodálom!
Bűnös élvezet:)))
A tepertőt nem szeretem-de érdekes módon a krémet, azt nagyon....A csudába, hogy nem tudom a képernyőn át megkóstolni:)))
Köszi szépen Lányok! :)
És bátran ajánlom, nagyon finom! :)
Az én tepertőkrémem képe emlékeim szerint egy kupac barna színű kence... a tied meg művészi fotó! Nem semmi vagy, hatalmas kreatív hajlam van benned, és tudod használni is. Gratulálok!
Nagyon szeretjük a töpörtyűkrémet, majdnem ugyanígy csinálom én is.
Nekem is van két ilyen csigabiga tányérom :-)))
Köszönöm szépen, Kata! :)
Sok dolgot egyformán készítünk, Whise Lady, már én is felfigyeltem rá! :)
töpörtyű van itthon, de hogy tudok abból krémet össze hozni?!
Kinga, le kell darálni húsdarálóval. :)
Utána már jöhet a recept szerint a fűszerezés.
Én is pont ma vettem töpörtyűkrémet... :)) Egy hullámon vagyunk...
ja hogy ennyi, okés, hát majd nov 27re kellenek nekem ilyen kencék...
Akkor jó, ráérsz még nézelődni. Amibe még illene szerintem a medvehagyma:
http://szellemafazekban.blogspot.com/2008/08/fetasajtos-padlizsnkrm.html
http://szellemafazekban.blogspot.com/2008/08/zalziki_13.html
A zalzikihez kapható most már elég sok üzletben az a lengyel sűrű görög joghurt.
http://szellemafazekban.blogspot.com/2008/05/zldfszeres-trkrm.html
http://szellemafazekban.blogspot.com/2009/01/egy-igazi-j-tli-vacsoratek-kapros.html
Itt a kaprot helyettesítheted a medvehagyma kivonattal.
És készíthetsz töltött tojást is, szerintem ahhoz is jó. A főtt tojássárgáját keverd ki kevés vajjal, tejföllel és medvehagymaszósszal. Aztán töltsd vissza a fehér részbe és díszítsd valami pirossal. Pritaminpaprikával vagy paradicsom szelet felével. :)
Megjegyzés küldése